#636

Prancūziškas obuolių pyragas


Gaminimas 20 min. Kepimas 50 min.
8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
100 g miltų
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


1 šaukštas kepimo miltelių
Žiupsnelis smulkios jūros druskos
1 šaukštas DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


3 kiaušiniai
50 ml aliejaus
100 ml pieno
900 g rūgščių obuolių
Citrinos sulčių obuoliams apšlakstyti
 
Užpilui:
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


2 kiaušiniai
150 g neriebios grietinės arba tiršto jogurto
 
Glajui: 15–20 ml citrinos sulčių
100 g DANSUKKER miltelinio cukraus

Cukraus milteliai visada išliks smulkūs ir nesukibs į gabaliukus, nes pagaminti pagal naują receptą. Cukraus milteliai tinka pyragams kepti, desertams gaminti, glazūrai ir kepinių puošybai.


PARUOšIMO BŪDAS:

3 obuolių pyrago dėsnis: „Liberté“ – laisvė pyragams! Dideliems ir mažiems, aukštiems ir žemiems, biskvitiniams, trapiems, mieliniams ir kitiems. „Égalité“ – visi pyragai lygūs ir nėra lygesnių už lygesnius, „fraternité“ – deriname prancūzišką pyrago receptą su lietuviškais obuoliais.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Obuolius nulupkite, supjaustyti plonais griežinėliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kepimo miltelius ir druską, kitame išplakite kiaušinius, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, aliejų, pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite kartu ir supilkite į formą. Lengvai pakratykite.

4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min.

5. Glajui persijotą miltelinį cukrų sumaišykite su citrinos sultimis iki vientisos, glotnios masės.

6. Dar karštą pyragą pašlakstykite glajumi. Leiskite atvėsti.



IŠBANDYKITE: