#162

Prancūziškas batonas


2 val.
2 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

1 stiklinės šilto vandens
7 g sausų mielių
2 šaukštelių cukraus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
450 g miltų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Su cukrumi ir aliejumi sumaišykite vandenį. Permaišykite miltus, mieles ir druską.

2. Iš miltų ir vandens užminkykite tešlą. Minkykite apie 3–4 min.

3. Tešlą uždenkite audeklu ir pastatykite šiltai pakilti (apie valandą).

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio batonus ir palikite 30 min. pakilti.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į ją įstatykite vandens vonelę.

6. Batonus kepkite apie 20 min.



IŠBANDYKITE: