#1125

Požarskio maltiniai


55 min. (Zzz 24 val.)
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

300 g vištienos filė
300 g vištienos kulšelių be kaulo
100 g sviesto
2 vid. dydžio svogūnų
2 batono riekelės be plutelės
150 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Džiūvėsėlių (apvolioti)
Aliejaus ir sviesto mišinio (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. 80 g sviesto įdėkite į šaldiklį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos 20 g sviesto, kol taps auksinės spalvos. Mėsą sukapokite peiliu, kepintus svogūnus – taip pat, arba sumalkite mėsmale.

2. Batoną užmerkite piene, išmaišykite kartu su mėsa ir svogūnais. Pasūdykite. Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite. Greitai išmaišykite faršą ir dėkite jį nakčiai į šaldytuvą.

3. Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti orkaitėje – apie 20 min. iki 170 °C.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: