#619

Pomidorų ir pupelių sriuba su ruginės duonos skrebučiu


Gaminimas 10 min. Virimas 30 min
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Ruginė duona „Jonė“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas

Ingredientai:

400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
½ nedidelės paprikos
200 g (½ skardinės 400 g) pupelių
500 ml sultinio arba vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 riekelės juodos duonos „JONĖ“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


Česnako ir aliejaus skrebučiams
400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
½ nedidelės paprikos
200 g (½ skardinės 400 g) pupelių
500 ml sultinio arba vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 riekelės juodos duonos „JONĖ“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


Česnako ir aliejaus skrebučiams

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skiltelę, supjaustykite papriką juostelėmis. Viską šiek tiek apkepkite puode su storomis sienelėmis.

2. Supjaustykite pomidorus. Pomidorus su visomis sultimis supilkite į puodą ir patroškinkite kelias minutes, pabarstykite žiupsneliu cukraus.

3. Supilkite sultinį, actą, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite ir sukrėskite pupeles. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Prieš patiekdami padėkite į lėkštės dugną skrebutį, užpilkite sriuba.

4. Skrebučiams paskrudinkite duoną skrudintuvėje arba keptuvėje, pašlakstykite aliejumi ir įtrinkite česnaku.



IŠBANDYKITE: