#619

Pomidorų ir pupelių sriuba su ruginės duonos skrebučiu


Gaminimas 10 min. Virimas 30 min
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Ruginė duona „Jonė“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas

Ingredientai:

400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
½ nedidelės paprikos
200 g (½ skardinės 400 g) pupelių
500 ml sultinio arba vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
Žiupsnelis cukraus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 riekelės juodos duonos „JONĖ“

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


Česnako ir aliejaus skrebučiams
400 g konservuotų savo sultyse pomidorų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skiltelę, supjaustykite papriką juostelėmis. Viską šiek tiek apkepkite puode su storomis sienelėmis.

2. Supjaustykite pomidorus. Pomidorus su visomis sultimis supilkite į puodą ir patroškinkite kelias minutes, pabarstykite žiupsneliu cukraus.

3. Supilkite sultinį, actą, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite ir sukrėskite pupeles. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Prieš patiekdami padėkite į lėkštės dugną skrebutį, užpilkite sriuba.

4. Skrebučiams paskrudinkite duoną skrudintuvėje arba keptuvėje, pašlakstykite aliejumi ir įtrinkite česnaku.



IŠBANDYKITE: