Reikia:
3 šviežių pomidorų
2 paprikų
20 g sviesto
60 g konservuotų ananasų
1 aitriosios paprikos
2 saulėje džiovintų pomidorų puselių
Kelių šakelių šviežių petražolių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio mėgstamų prieskonių (pagal skonį)
1. Nulupkite šviežių pomidorų odelę, supjaustykite juos nedideliais gabalėliais. Paprikas ir nuluptą ananasą taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite pomidorus, paprikas bei ananasus ir pakaitinkite. Sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką ir pasūdykite. Įberkite mėgstamų prieskonių – čia tinka kuminas, gvazdikėliai, kalendros.
3. Troškinkite apie 20–25 min. Į atvėsusį padažą sudėkite smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir petražoles.
4. Pagardą galite pasigaminti iš anksto ir kelias dienas laikyti šaldytuve.
Skanaus!