#1672

Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais


1 val. 30 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 vid. dydžio svogūno
4 vid. dydžio morkų
1 šaukšto malto kumino
½ šaukšto maltos kalendros
½ šaukšto raudonųjų paprikų
60 ml nekvapnaus aliejaus
500 g LAPINO PUOTOS šviežių ančiukų skrandukų
300 ml ryžių
1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g vyšninių pomidoriukų
Šviežių kalendrų lapelių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.
  2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.
  3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukus.
  4. Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.
  5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.
  6. Likusiame aliejuje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.

Daugiau skanių ir jaukių patiekalų receptų rasite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found