#714

Plekšnė, kepta su česnaku


40 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 žuvys po 600–700 g
5–6 skiltelės česnako
1 citrina
Druskos
50 g sviesto
400 g vyšninių pomidorų
Nedidelis ryšelis čiobrelio
2 žuvys po 600–700 g
5–6 skiltelės česnako
1 citrina
Druskos
50 g sviesto
400 g vyšninių pomidorų
Nedidelis ryšelis čiobrelio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nupjaukite pelekus, išimkite vidurius, išplaukite ir nusausinkite žuvį. Pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite žuvis druska.

2. Sviestą sutrinkite su smulkintu čiobreliu.

3. Lygiagrečiai įpjaukite. Česnaką supjaustykite storokomis riekelėmis. Jomis įdarykite žuvų įpjovas.

4. Dėkite žuvis į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus sudėkite sviestą, šaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.

5. Tuomet sudėkite į skardą vyšninius pomidorus ir dar kepkite apie 10 min.



IŠBANDYKITE: