#428

Pistacijų keksas su mėtiniais ledais


1 val.
6–8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

„Karališki“ mėtiniai ledai su kakaviniu įdaru ir „stracciatella“

Mėtų skonio grietininiai valgomieji ledai su kakaviniu įdaru ir „Stracciatella“ gabalėliais dera su desertais, suteikia jiems mėtos gaivumo ir kakavos saldumo.

 

Ingredientai:

200 g miltų
180 g minkšto sviesto
150 g cukraus sirupo
180 g smulkintų pistacijų
3 kiaušinių
1–2 šaukštų pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 dėžutės „Karališkų“ mėtinių ledų

Mėtų skonio grietininiai valgomieji ledai su kakaviniu įdaru ir „Stracciatella“ gabalėliais dera su desertais, suteikia jiems mėtos gaivumo ir kakavos saldumo.

 


kokoso drožlių papuošti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Po vieną įmušdami kiaušinius, minkštą sviestą su cukraus sirupu ir druska išsukite maišytuvu.

2. Įpilkite pieną, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įberkite pistacijas ir viską gerai sumaišykite.

3. Tešlą įdėkite į kepimo formą ir apie 50 min. kepkite 180 ℃ orkaitėje.

4. Iškepusį keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines.

5. Kekso vidų užpildykite ledais, papuoškite kokoso drožlėmis ir ragaukite.



IŠBANDYKITE: