#1038

Pirštus apsilaižysit: TOP 6 humuso receptai


5 min.
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Humusui su artišokais ir kedrais:
3–4 konservuotų artišokų žiedynų
2 šaukštų šaltame vandenyje mirkytų kedrinių pinijų
240 g konservuotų avinžirnių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
 
Humusui su burokėliais ir kanapėmis:
1 vid. dydžio kepto burokėlio
240 g konservuotų avinžirnių
1 skiltelės česnako
1 kupino šaukšto kanapių sėklų branduolių
½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
½ citrinos sulčių Žiupsnelio druskos
 
Humusui su keptais batatais:
1 nedidelio kepto batato (apie 200 g)
240 g konservuotų avinžirnių
1 skiltelės česnako
50 g nuluptų ir skrudintų migdolų
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio rūkytos paprikos
¼ šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
 
Humusas su keptomis paprikomis ir graikiniais riešutais
2 keptų paprikų
240 g konservuotų avinžirnių
1–2 skiltelių česnako
50 g šaltame vandenyje mirkytų graikinių riešutų
½ šaukštelio maltos kalendros
¼ šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
 
Klasikiniam humusui:
240 g konservuotų avinžirnių (1 maža skardinė)
1 skiltelės česnako
1 šaukšto „tahini“ pastos
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
 
Lęšių humusui su alyvuogėmis:
50 g kalamatos alyvuogių
240 g konservuotų lęšių
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio saldžiosios paprikos
¼ šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:



IŠBANDYKITE: