#1063

Pikantiškų avinžirnių ir pomidorų salotos


25 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

250 g virtų avinžirnių
2 mažų cukinijų (~250 g)
250 g vyšninių pomidoriukų
Nedidelio ryšelio svogūnų laiškų
1 Chalapos aitriosios paprikos
1 susmulkintos skiltelės česnako
Gausios saujos kalendrų lapelių
1 žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
1 šaukštelio medaus
30 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1⁄2 šaukštelio maltos kalendros

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Avinžirnius nusausinkite, suberkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, paprikų dribsniais, maltomis kalendromis. Supjaustykite Chalapos papriką, irgi dėkite į skardą šalia avinžirnių. Kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje 10 min.

2. Supjaustykite cukinijas labai plonomis riekelėmis, lengvai jas pasūdykite, kad suminkštėtų, supjaustykite pomidoriukus. Sumaišykite su likusiais produktais.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: