#1119

Pieniško šokolado tinginys su sausainiais ir džiovintais vaisiais


15 min. (Zzz 12 val.)
8-10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

300 g pieniško šokolado
2 šaukštų riešutų sviesto (geriausiai lazdynų riešutų arba migdolų) arba „Nutellos“
100 g sviesto
50 ml grietinėlės
250 g sausainių
150 g įvairių džiovintų vaisių kubelių
1 apelsino sulčių
1 šaukšto nutarkuotos apelsinų žievelės
Miltelinio cukraus (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Užmerkite vaisius apelsinų sultyse valandai.

2. Paruoškite 20 cm skersmens formą.

3. Šokoladą, sviestą ir grietinėlę pašildykite vandens vonelėje. Maišykite, kol viskas ištirps.

4. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai viską išmaišykite. Nukaiskite. Sudėkite sulaužytus sausainius, nuspaustus džiovintus vaisius ir apelsinų žievelę. Viską gerai išmaišykite.

5. Gautą masę paskleiskite formoje, išlyginkite viršų ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Stingdykite šaldytuve per naktį.



IŠBANDYKITE: