#1176

Piemenėlio pyragas moliūge su batatų tyre


1 val.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 batato
1 didelio svogūno
1 šakelės rozmarino
500 g maltos jautienos arba avienos
1 mažesnio moliūgo
200 g sūrio
100 g grietinės
Žalumynų (papuošti)
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Išvirkite batatą su šiek tiek druskos. Svogūną supjaustykite, apkepkite keptuvėje su rozmarino šakele ir sumaišykite su malta jautiena, pagardinkite prieskoniais.
  2. Moliūgo viršų nupjaukite ir išskaptuokite sėklas. Į vidų sudėkite mėsos mišinį, išvirtą batatą sumaišykite su sūriu ir uždėkite ant moliūgo viršaus. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. ir pateikite su žalumynais bei grietine.


IŠBANDYKITE: