#114

Pica su vištiena ir spanguolėmis


50 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
200 ml pieno
2,5 stiklinės miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
 
Padažui:
8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų
4 šaukštų pomidorų pastos
2 šaukštų „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Šviesusis sirupas – neutralaus skonio produktas, dažniausiai naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas padeda tešlai greičiau iškilti, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.
www.dansukker.lt


žiupsnelio šviežių kalendrų
druskos, pipirų
 
Picos viršui:
100 g fermentinio sūrio
2 mocarelos (po 125 g) rutuliukų
8 pievagrybių
4 šaukštų spanguolių
1 keptos vištienos krūtinėlės
pipirų
šviežių čiobrelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite aliejų.

4. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 30–40 min.

5. Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite ir aptepkite paruoštu padažu.

6. Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, plėšytą mocarelą, spanguoles, smulkintus pievagrybius, smulkintą vištienos krūtinėlę, pagardinkite pipirais ir šviežiais čiobreliais.

7. Picą kepkite 220 °C orkaitėje apie 10–12 min.



IŠBANDYKITE: