4 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Reikia:
žiupsnelio šviežių kalendrų
druskos, pipirų
Picos viršui:
100 g fermentinio sūrio
2 mocarelos (po 125 g) rutuliukų
8 pievagrybių
4 šaukštų spanguolių
1 keptos vištienos krūtinėlės
pipirų
šviežių čiobrelių
Tešlai:
200 ml pieno
2,5 stiklinės miltų
4 g sausų mielių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
Padažui:
8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų
4 šaukštų pomidorų pastos
1. Padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.
3. Supilkite aliejų.
4. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 30–40 min.
5. Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite ir aptepkite paruoštu padažu.
6. Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, plėšytą mocarelą, spanguoles, smulkintus pievagrybius, smulkintą vištienos krūtinėlę, pagardinkite pipirais ir šviežiais čiobreliais.
7. Picą kepkite 220 °C orkaitėje apie 10–12 min.