#1044

Pica su sepijų rašalu


35 min. (Zzz 30min.)
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

500 g miltų
300 ml vandens
1 pakelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio sepijų rašalo
100 g mocarelos sūrio
120 g rūkytų vištienos kumpelių
5–6 putpelių kiaušinių
1 figos
100 g pomidorų padažo su pomidorų gabaliukais
Saujos bazilikų lapelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Sepijų rašalą išmaišykite su 50 ml vandens. Mieles sumaišykite su miltais, vandeniu ir vandeniu su sepijų rašalu, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

3. Suformuokite picų papločius. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą. Patepkite tešlą pomidorų padažu.

4. Šaukite į orkaitę. Atidžiai stebėkite kepimą, jei reikia sumažinti kaitrą – sumažinkite. Kepkite apie 15 min. Tada ištraukite, sudėliokite pjaustytą mocarelą ir vištieną. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. arba kol iškeps. Išimkite, ant viršaus uždėkite pjaustytas figas ir keptus putpelių kiaušinius. Užberkite bazilikų.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: