top of page

Pica su paprikų kremu



Reikia:

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

  • Įdarui:

  • 200 g marinuotų keptų paprikų

  • 50 g pomidorų padažo

  • 1 šaukšto adžikos

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 300 g įvairių pomidorų

  • mėgstamų žalumynų

  • 300 ml šilto vandens

  • 7 g sausų mielių

  • Tešlai:

  • ½ šaukšto cukraus (tešlai)


Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Marinuotas paprikas sutrinkite su pomidorų padažu ir adžika.Picos padą ištepkite paruoštu padažu ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.Išdėliokite pjaustytus pomidorus.Kepkite iki 230 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 min. Patiekite apibarstę žalumynais.

Naujausi įrašai

bottom of page