#561

PERUJIETIŠKA LAŠIŠA SU BOLIVINIŲ BALANDŲ KRUOPOMIS (VIDEO)


30 min.
4 porcijos
Vidutinis

Ingredientai:

LAŠIŠAI:
500 g lašišos filė
3 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
 
AVOKADŲ MIŠINIUI:
2 prinokusių avokadų
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
 
SALOTOMS:
200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų
1 pak. vyšninių pomidorų, supjaustytų per pusę
2 avokadų, supjaustytų
4 laiškinių svogūnų, supjaustytų
1 ryšulėlio šviežių kalendrų, susmulkintų
2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
1 valg. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų
SALOTOMS:
 
2 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 prinokusių avokadų
 
AVOKADŲ MIŠINIUI:
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
3 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
LAŠIŠAI:
500 g lašišos filė
1 pak. vyšninių pomidorų, supjaustytų per pusę
2 avokadų, supjaustytų
4 laiškinių svogūnų, supjaustytų
1 ryšulėlio šviežių kalendrų, susmulkintų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
½ arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
1 valg. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio

PARUOšIMO BŪDAS:

Inkų imperija, Ispanija, Afrika, Japonija ir Kinija – visos šios šalys įnešė savo indėlį į Peru kulinarinę kultūrą. Perujietiškas aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinys įkūnija tai, dėl ko Peru virtuvė yra tokia originali ir įvairi. Šis prieskonių mišinys suteikia šviežumo ir aštrumo vištienai, maltai jautienai, žuviai ir bulgurui.

1. Paruoškite bolivinių balandų sėklas laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.

2. Sudėkite pomidorus, avokadus, laiškinius svogūnus ir susmulkintas kalendras į indą su bolivinių balandų sėklomis.

3. Paskui supilkite žaliųjų citrinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir viską sumaišykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.

5. Apibarstykite lašišą prieskoniais ir kepkite karščiui atspariame inde 15 minučių.

6. Ruošdami avokadų mišinį, sutrinkite avokadus, įpilkite žaliųjų citrinų sultis, suberkite perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir išmaišykite.

VIDEO REPORTAŽAS:



IŠBANDYKITE: