4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 150 °C
Reikia:
Lašišai:
500 g lašišos filė
3 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
Avokadų mišiniui:
2 prinokusių avokadų
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
Salotoms:
200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų
1 pak. vyšninių pomidorų, supjaustytų per pusę
2 avokadų, supjaustytų
4 laiškinių svogūnų, supjaustytų
1 ryšulėlio šviežių kalendrų, susmulkintų
2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje
1 valg. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio
200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų
1. Paruoškite bolivinių balandų sėklas laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
2. Sudėkite pomidorus, avokadus, laiškinius svogūnus ir susmulkintas kalendras į indą su bolivinių balandų sėklomis.
3. Paskui supilkite žaliųjų citrinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir viską sumaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
5. Apibarstykite lašišą prieskoniais ir kepkite karščiui atspariame inde 15 minučių.
6. Ruošdami avokadų mišinį, sutrinkite avokadus, įpilkite žaliųjų citrinų sultis, suberkite perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir išmaišykite.