top of page

„Perlotto“ su avinžirniais


„Perlotto“ su avinžirniais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 1 baltasis svogūnas

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 100 ml raudonojo vyno

  • 2 virti burokėliai

  • 250 ml virtų arba konservuotų avinžirnių

  • Jūros druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Smulkintų žalumynų

  • 2 l sultinio

  • 300 g perlinių kruopų

1. Perlines kruopas iš vakaro pamerkite šaltame vandenyje. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite nuvarvintas kruopas ir supilkite vyną.

2. Kai vynas išgaruos, kaitindami po truputį supilkite sultinį.

3. Kitoje keptuvėje pakepinkite aliejuje kubeliais supjaustytus burokėlius. Kai kruopos jau bus beveik išvirusios, suberkite burokėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar truputį patroškinkite.

4. Pabaigoje suberkite avinžirnius. Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, puoškite burokėlių skiltelėmis.

Naujausi įrašai

bottom of page