#1302

Perlinių kruopų apkepas su feta ir burokėliais


Gaminimo laikas 20 min. Kepimas ~30 min.
6–8 asm.

Ingredientai:

1 poro baltoji dalis
3–4 skiltelės česnako
50 ml aliejaus
3 stiklinės išvirtų perlinių kruopų
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
Druska
Šviežiai grūsti juodieji pipirai
1 šaukštas Provanso žolelių
150 g fetos
2 vid. dydžio virti burokėliai
1–2 šaukštai balzaminio acto kremo
Granatų sėklos ir gražgarstės (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Porą supjaustykite nedideliais kubeliais, česnaką susmulkinkite. Į keptuvę įpilkite aliejų ir įkaitinkite, berkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir kepinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su perline koše. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, irgi išmaišykite.
  2. Pasūdykite, įberkite pipirų, Provanso žoleles, išmaišykite.
  3. Fetą supjaustykite kubeliais, burokėlius – skiltelėmis. Sudėkite masę į formą, išdėliokite fetą ir burokėlius. Kepkite apie pusvalandį.
  4. Pašlakstykite viršų balzaminio acto kremu.
  5. Patiekite su granatų sėklomis ir gražgarstėmis.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found