#402

Pavlova


90 minučių
10 porcijų
Lengvas

Ingredientai:

Morengui:
6 kiaušinių baltymų
170 g cukraus
170 g miltelinio cukraus
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukštas krakmolo
1 šaukšto meduolių prieskonių
 
Kremui:
350 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštų brendžio
2 cinamono lazdelių
1 apelsino tarkuotos žievelės
šviežių arba šaldytų uogų
konservuotų mandarinų
„Dr. Oetker“ apelsinų cukatų

„Dr. Oetker“ cukatos, tai klasikinio skonio produktas, kuris puikiai tinka pagardinti kepiniams– duonai, pyragams ar keksiukams.

www.oetker.lt


rozmarinų (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Į grietinėlę supilkite brendį, įdėkite cinamono lazdeles, apelsino žievelę ir pastatykite į šaldytuvą.

2. Ant kepimo popieriaus nupieškite 22 cm skersmens apskritimą ir dėkite į skardą (nupieštu apskritimu į apačią, kad ant torto neliktų žymių).

3. Persijokite miltelinį cukrų ir krakmolą.

4. Lengvai paplakite baltymus, nuolat plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą.

5. Suberkite miltelinį cukrų, prieskonius ir krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.

6. Suformuokite gana aukštą apskritimą, paplotį pašaukite į orkaitę, nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite maždaug 70–80 minučių. Iškepusį paplotį aušinkite ant popieriaus, kol kas jo nenuimkite.

7. Grietinėlę perkoškite ir plakite iš pradžių lėtai, paskui apsukas didinkite Akylai stebėkite, kad neperplaktumėte.

8. Tortą formuokite tiesiai ant torto padėklo. Ant baltyminio pagrindo uždėkite plaktos grietinėlės, ant viršaus išdėliokite uogas, vaisius, užberkite Dr. Oetker apelsinų cukatų ir papuoškite rozmarinų lapeliais.

Kokia „Pavlova“ turi būti:
• Morengas – baltos arba vos vos kreminės (kaip grietinėlė) spalvos. Nebent jis buvo keptas su priedais, kurie galėjo nudažyti.
• Morengo šonai gali būti įtrūkę.
• Traškaus morengo viduje turi būti storas sluoksnis baltyminės „kempinėlės“.
• Dangiškai skani.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found