#865

Pavasarinis morkų pyragas


1 valanda 5 minutės
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 g miltų
200 g grietinės (15–18 %)
1 šaukšto aliejaus
4 kiaušinių
1 šaukštelio cukraus
1 vid. dydžio morkos (tešlai)
Kelių morkų (papuošti)
5–6 krapų šakelių
5–6 svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
1 nubraukto šaukšto kepimo miltelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite stačiakampę formą pyragui (maždaug 20 x 25 cm). Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.

2. Išplakite kiaušinius su grietine, cukrumi ir druska. Pabaigoje supilkite aliejų. Morką sutarkuokite smulkia tarka, krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Daržoves sumaišykite su kiaušinių ir grietinės mišiniu.

3. Morkas, skirtas papuošti, supjaustykite plonomis riekelėmis.

4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite ir sukrėskite į formą. Morkų riekeles įvairiai raitydami įstatykite į pyragą.

5. Pyragą šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: