top of page

Paprikų ir baklažanų užtepėlė


Reikia:

  • 2 mėsingos raudonos saldžiosios paprikos

  • 1 nedidelis baklažanas

  • 1 aitrioji paprika

  • 150 g graikinių riešutų

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 vid. dydžio granatas

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1–2 šakelės mėtų

  • Druskos


1. Paprikas ir baklažaną kepkite orkaitėje, kol suminkštės, išimkite, sudėkite į dubenį ir uždenkite. Po 10–15 min. nulupkite. Išimkite granato sėklas.

2. Sudėkite į trintuvą paprikas, riešutus, granato sėklas, česnaką, mėtas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Pabaigoje įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Jei trūksta glotnumo, galima įpilti dar truputį aliejaus.

Naujausi įrašai

bottom of page