#732

Paprastas pyragas su spanguolėmis ir varške


45 minutės
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

100 g sviesto
100 g cukraus
150 g miltų
Žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinis
50 g cukraus
1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
50 g spanguolių uogienės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Sudėkite smulkintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos ir miltus į trintuvo indą ir sutrinkite iki trupinių.

2. Sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų ir citrinos žievelę.

3. 2/3 trupinių suberkite į 22–24 cm skersmens formą, šiek tiek paspauskite, šaukite į orkaitę ir pakepkite 10 min.

4. Ant pakepto pagrindo sudėkite varškės įdarą, viršuje paskleiskite spanguolių uogienę ir užberkite trupiniais. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15–20 min., kol pyragas gražiai apskrus.



IŠBANDYKITE: