#1706

„Pannukakku“ – suomiški blynai per visą skardą


40 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

4 kiaušinių
1 kupino šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
500 ml pieno
250 g miltų
50 g sviesto
Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
  3. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.
  4. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.
  5. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found