#186

Panna cotta su žemuogėmis ir vanile


15 minučių (+ 4 val. palaikyti šaldytuve)
2 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

200 ml grietinėlės (35 %)
150 ml pieno
2 šauktų cukraus
1 vanilės ankšties
2 šaukštelių smulkiai maltos želatinos
 
Padažui:
2 saujų žemuogių
100 ml „Campario“ likerio arba raudonojo vermuto
2 šaukštų cukraus sirupo
1 vanilės ankšties
žiupsnelio čiobrelių lapelių
2 šaukštų cukraus sirupo
100 ml „Campario“ likerio arba raudonojo vermuto
2 saujų žemuogių
Padažui:
 
2 šaukštelių smulkiai maltos želatinos
1 vanilės ankšties
2 šauktų cukraus
150 ml pieno
200 ml grietinėlės (35 %)
1 vanilės ankšties
žiupsnelio čiobrelių lapelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Užvirinkite grietinėlę, pieną, cukrų ir išilgai perpjautą vanilės ankštį.

2. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną ir gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti kelias minutes.

3. Išimkite vanilės ankštį. Masę gerai išplakite šluotele.

4. Supilkite į formeles ir 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.

5. Į puodą supilkite likerį, sirupą, suberkite vanilės sėklas ir čiobrelį. Pakaitinkite apie 3 min.

6. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Suberkite žemuoges, išmaišykite ir lengvai šaukštu sutrinkite. Užpilkite ant panna cottos.

7. Papuoškite ant smilgos suvertomis žemuogėmis.



IŠBANDYKITE: