#837

„Panna cotta“ su braškėmis


1 val. Zzz 2 val.
8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

600 ml plakamosios grietinėlės
200 ml pieno
100 g cukraus
16 g DR. OETKER želatinos
1 vanilės ankšties
 
Braškiniam sluoksniui:
6–8 didelių braškių
1 pakelio DR.OETKER braškių želė
½ šaukštelio balzaminio acto
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nedideliame puodelyje užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įberkite peilio bukąja puse iškrapštytų vanilės sėklyčių ir kaitinkite viską ant labai mažos ugnies apie 10 min.

2. Į karštą skystį suberkite DR.OETKER želatiną ir intensyviai maišykite, kol ji ištirps.

3. Ištirpusią želatiną sukrėskite į karštą grietinėlę ir gerai išmaišykite.

4. Paruoštą masę perkoškite per tankų audinį, supilkite į desertui skirtas taures ir palikite stingti.

5. Braškes supjaustykite, pašlakstykite balzaminiu actu ir pabarstykite pipirais. Palikite 5 min.

6. Užvirinkite 500 ml vandens, suberkite DR. OETKER braškių želė ir intensyviai išmaišykite. Kai milteliai ištirps, atvėsinkite.

7. Ant „panna cotta“ sudėkite nuvarvintas braškes, užpilkite braškių želė tirpalu ir sustingdykite.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: