Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus ir drėgnas Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Pasimėgaukite.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
7-8 asm.
Gaminimas 1 val. 25 min.
Palangos varškėčiui pagaminti reikia:
Trapiam pusgaminiui:
100 g sviesto
90 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinio
195 g miltų
25 g marmelado
1,5 g cinamono
Varškės masei:
5 kiaušinių
200 g varškės
100 g sviesto
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
20 g miltų
Saujos razinų
30 g apelsinų džemo
1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į 22 cm skersmens formą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Išimkite iš orkaitės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir pabarstykite cinamonu.
2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę ir 2/3 cukraus plakite, kol tampa puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite apie 25–30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite varškė formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.
Skanaus!