top of page

Penktadienio desertas. Nostalgiškas Palangos varškėtis (Receptas)

Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus ir drėgnas Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Pasimėgaukite.


Palangos varškėtis_ saldūs kepiniai,_Alfas Ivanauskas_Alfo receptas_varškės pyragas_
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

7-8 asm.

Gaminimas 1 val. 25 min.


Palangos varškėčiui pagaminti reikia:

Trapiam pusgaminiui:

  • 100 g sviesto

  • 90 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kiaušinio

  • 195 g miltų

  • 25 g marmelado

  • 1,5 g cinamono

Varškės masei:

  • 5 kiaušinių

  • 200 g varškės

  • 100 g sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 20 g miltų

  • Saujos razinų

  • 30 g apelsinų džemo

1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į 22 cm skersmens formą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Išimkite iš orkaitės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir pabarstykite cinamonu.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę ir 2/3 cukraus plakite, kol tampa puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite apie 25–30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite varškė formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page