#1114

Osso bucco su gremolata


4 val. 30 min.
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2,5 kg jautienos kulninės, sukapotos gabaliukais
100 g šaltai rūkytos šoninės
4–5 vid. dydžio morkų
2 svogūnų
1 saliero stiebo
6 skiltelių česnako
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų sviesto
3 šaukštų miltų
2 lauro lapų
5–6 šakelių čiobrelių
800 g pomidorų savo sultyse
1 l sultinio
1 šaukštelio nesaldintos kakavos
1 šaukšto rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Morkas, svogūnus, česnakus ir saliero stiebus smulkiai supjaustykite.

2. Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, pakepkite puode, išimkite ir į puodą sudėkite sviestą ir supilkite aliejų.

3. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltų ir druskos mišinyje, apkepkite tame pačiame puode, išimkite.

4. Suberkite smulkintas daržoves, jas lengvai apkepkite, grąžinkite į puodą šoninę ir kulninę. Supilkite sultinį ir smulkintus pomidorus, suberkite cukrų, sumaišytą su kakava.

5. Troškinkite, nustatę mažą kaitrą, apie 3 val. Sudėkite lauro lapus bei čiobrelius ir dar patroškinkite apie valandą. Patiekite pabarstę gremolata.

Gremolata

1 mažo ryšelio petražolių
1–2 skiltelių česnako
2–3 juostelių citrinos žievelės geltonojo sluoksnio
Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

1. Petražolių lapelius smulkiai sukapokite peiliu. Grūstuvėje sutrinkite česnaką. Citrinos žievelę supjaustykite labai smulkiais gabaliukais.
2. Sumaišykite visus susmulkintus produktus, jei reikia, dar pakapokite peiliu. Pagardinkite druska bei pipirais.

* Gremolatai naudokite tik lygialapes petražoles – jos yra kvapnesnės.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found