#1055

Orkaitėje kepti baklažanai su žolelių padažu ir feta


50 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 vid. dydžio baklažanų
200 g fetos
50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
GOURMANTE EXTRA VIRGIN
1 ryšelio petražolių
1 ryšelio kalendrų
Žiupsnelio druskos
2 skiltelių česnako
1 citrinos
1 mažos aitriosios paprikos
1 šaukštelio medaus (arba pagal skonį)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Smulkintuvu susmulkinkite petražoles, kalendras, česnaką, papriką. Pagardinkite citrinos sultimis, medumi ir druska. Supilkite 40 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus GOURMANTE EXTRA VIRGIN.

2. Baklažanus perpjaukite pusiau, kiekvienoje puselėje padarykite įpjovas. Pašlakstykite likusiu ypač tyru alyvuogių aliejumi GOURMANTE EXTRA VIRGIN. Šaukite į orkaitę ir kepkite 190 ̊C apie 30 min., kol baklažanai suminkštės.

3. Dar karštus baklažanus iš viršaus patepkite žolelių padažu. Užtrupinkite fetos ir patiekite.



IŠBANDYKITE: