#062

Omletas su rikota ir šparagais


25 minutės
2 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 kiaušinių
125 g rikotos
125 g grietinės
1 šaukšto sviesto (formai ištepti)
8 šviežių šparagų
4 gabalėlių vytinto kumpio
150 g fermentinio sūrio
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šparagus 2 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.

2. Kumpio gabalėlius perpjaukite pusiau ir apvyniokite kiekvieną šparagą.

3. Kiaušinius suplakite su rikota, grietine, druska ir pipirais. Plakinį supilkite į kepimo formą, užberkite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį.

4. Ant viršaus išdėliokite į kumpį įsuktus šparagus.

5. Omletą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.



IŠBANDYKITE: