#641

OLIMPINĖS LAŠIŠOS SALOTOS SU AGURKAIS


10 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

apie 800 g agurkų
200 g rūkytos lašišos
kelių šaukštų kaparėlių
ryšūlėlio mėgstamų salotų
sezamų sėklų (pagal skonį)
 
Užpilui:
1 žaliosios citrinos
1/2 šaukšto kapotų šviežių kalendrų
1–2 šaukštų smulkiai pjaustyto valgomojo svogūnėlio
1/2 šaukšto baltojo vyno acto
90 ml alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
apie 800 g agurkų
200 g rūkytos lašišos
kelių šaukštų kaparėlių
ryšūlėlio mėgstamų salotų
sezamų sėklų (pagal skonį)
90 ml alyvuogių aliejaus
1/2 šaukšto baltojo vyno acto
1–2 šaukštų smulkiai pjaustyto valgomojo svogūnėlio
druskos, juodųjų pipirų
 
Užpilui:
1 žaliosios citrinos
1/2 šaukšto kapotų šviežių kalendrų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Agurkus supjaustykite ir sumaišykite su lašiša, kaparėliais ir žalumynais. Apibarstykite sezamų sėklomis.

2. Nukarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apšlakstykite paruoštas salotas.

Nuotrauka Valerijos Stonytės.



IŠBANDYKITE: