#510

Obuolių pyragas Deanui Winchesteriui (su ledais)


65 minutės
6 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

Vaniliniai KARALIŠKI ledai (plombyras)
Klasikinio skonio legendinis vanilinis plombyras kartoninėje dėžutėje.

Ingredientai:

300 g miltų
200 g sviesto
50 ml labai šalto vandens
Druskos
Įdarui:
4–5 obuolių
50 g sviesto
120 g cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Stambaus cukraus pabarstyti
Vanilinių KARALIŠKŲ ledų (plombyro)
Klasikinio skonio legendinis vanilinis plombyras kartoninėje dėžutėje.

50 ml labai šalto vandens
Druskos
Įdarui:
4–5 obuolių
50 g sviesto
120 g cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Stambaus cukraus pabarstyti
200 g sviesto
300 g miltų
Vanilinių KARALIŠKŲ ledų (plombyro)
Klasikinio skonio legendinis vanilinis plombyras kartoninėje dėžutėje.

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šaltą sviestą sukapokite iki smulkių trupinių su miltais ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei 30 min.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę, suberkite cukrų ir troškinkite su sviestu 10–15 min. Suberkite krakmolą ir viską išmaišykite. Įdarą ataušinkite.

3. Tešlą padalykite į 2 nelygias dalis, iškočiokite.

4. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu, pabadykite šakute ir pakepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 10–12 minučių.

5. Sudėkite įdarą, užklokite mažesniu tešlos gabalu, užspauskite kraštus ir atsargiai šakute padarykite skylutes. Pašlakstykite vandeniu ir pabarstykite stambiu cukrumi. Kepkite dar 30 minučių.



IŠBANDYKITE: