#

Obuolių ir varškės vyniotinis


40 min
8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Tešlai:
6 kiaušinių
120 g cukraus
80 g miltų
60 g krakmolo
Įdarui:
150 ml grietinėlės
100 g miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
500 g maskarponės
1 šaukšto likerio
100 g tirštos obuolienės
žiupsnelio druskos
šviežių uogų ir mėtų lapelių patiekti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pagaminkite biskvitą. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite po truputį pildami cukrų. Plakite, kol masė bus puri, tvirta ir padvigubės.
2. Supilkite kiaušinių trynius ir išmaišykite.
3. Labai atsargiai, kad masė nesukristų, įmaišykite persijotus miltus ir krakmolą.
4. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 min.
5. Iškepusį biskvitą apverskite ant cukraus milteliais pabarstyto plono rankšluosčio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių, o biskvitą suvyniokite į ritinėlį ir leiskite atvėsti.
6. Tuo metu grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
7. Kitame dubenyje išplakite maskarponę su likeriu, druska ir permaišykite su plakta grietinėle ir obuoliene. Paruoštu kremu ištepkite biskvitą ir vėl susukite. Padėkite jį kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekite su šviežiomis uogomis, mėtomis ir apibarstę milteliniu cukrumi.



IŠBANDYKITE: