top of page

Kreminė obuolių ir salierų sriuba


Kreminė obuolių ir salierų sriuba, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 300–400 g salierų gumbų

  • 3 obuoliai

  • 1 nedidelis poras

  • 100 g lazdyno riešutų

  • 1–1,2 l daržovių sultinio

  • aliejaus arba lydyto sviesto kepti

  • 250 g vištienos filė

  • druskos

  • ½ šaukštelio malto muskato

  • žiupsnelio ciberžolių

1. Puode storu dugnu pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir trumpai pakepkite.

2. Supjaustykite baltąją poro dalį, salierus, obuolius, suberkite į puodą ir apkepkite. Supilkite sultinį ir virkite, kol salierai suminkštės.

3. Lazdynų riešutus susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių.

4. Sriubą sutrinkite trintuvu su lazdyno riešutais.

5. Plonai išmuškite vištienos filė, supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir iškepkite keptuvėje nustatę didelę kaitrą.Sriubą patiekite su vištiena.

Naujausi įrašai

bottom of page