#465

Kreminė obuolių ir salierų sriuba


40 minučių
6 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Electrolux“

Galingas „Electrolux“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

300–400 g salierų gumbų
3 obuoliai
1 nedidelis poras
100 g lazdyno riešutų
1–1,2 l daržovių sultinio
aliejaus arba lydyto sviesto kepti
250 g vištienos filė
druskos
½ šaukštelio malto muskato
žiupsnelio ciberžolių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Puode storu dugnu pakaitinkite aliejų, suberkite prieskonius ir trumpai pakepkite.

2. Supjaustykite baltąją poro dalį, salierus, obuolius, suberkite į puodą ir apkepkite. Supilkite sultinį ir virkite, kol salierai suminkštės.

3. Lazdynų riešutus susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių.

4. Sriubą sutrinkite trintuvu su lazdyno riešutais.

5. Plonai išmuškite vištienos filė, supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir iškepkite keptuvėje nustatę didelę kaitrą.

Sriubą patiekite su vištiena.



IŠBANDYKITE: