top of page

Obuoliai ir kriaušės, kepti ant karamelinės pagalvės

Ne pyragas, bet tobulas desertas. Vaisiai, karamelė, lazdynų riešutai ir lengvas rozmarino pikantiškumas. Receptas, kuriame kiekvienas ras savo rojų.

Obuoliai ir kriaušės, kepti ant karamelinės pagalvės, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2–3 kriaušių

  • 2–3 obuolių

  • 60 g sviest

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 50 ml romo

  • Šlakelio DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • 50 g lazdynų riešutų

  • Kelių šakelių rozmarino

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kriaušes ir obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite.

3. Kepimo formą gausiai patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Pašlakstykite romu. Sudėkite vaisių puseles į formą, pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu, užberkite riešutų ir šaukite į orkaitę.

4. Kepkite apie 20 min. Pabaigoje sudėkite rozmarino šakeles.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page