top of page

Nugarinės kepsnys su batatais: visi prašys pakartoti


Luizianos ir Naujojo Orleano kaimiškoji kulinarinė kultūra – tai katilas, kuriame susimaišė Prancūzijos tradicijos ir ispaniški aromatai. „Cajun“ prieskoniai visada buvo neatsiejama šios kultūros dalis.

Šiame patiekale „cajun“ prieskoniais pagardintos mėsos skonis dera su batatų, fetos sūrio ir kukurūzų salsos padažo saldumu, sūrumu, šviežumu ir šiluma.

Patarimas!

Pabandykite su vištienos krūtinėle – taip pat labai gardu. Galima kepti ir kepsninėje arba virš žarijų.

Nugarinės kepsnys

1. Sumaišykite aliejų, druską ir amerikietišką CAJUN prieskonių mišinį.

2. Sudėkite nugarinės gabalus į indą ir užpilkite amerikietišku CAJUN ir aliejaus mišiniu. Aptepkite visą mėsos gabalėlių paviršių ir palikite 30 minučių marinuotis kambario temperatūroje.

3. Išimkite mėsos gabalėlius iš marinato. Įpilkite šiek tiek aliejaus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies pagal individualų skonį – iš abiejų pusių apkepkite maždaug po 3 minutes, kad mėsa liktų vidutiniškai iškepta.

Batatai:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Nuskuskite batatus ir supjaustykite 2 cm griežinėliais. Sudėkite griežinėlius į karščiui atsparų indą ir užpilkite aliejų, apibarstykite druska ir pipirais.

3. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami apibarstykite trupintu fetos sūriu.

Saldus kukurūzų salsos padažas:

1. Įkaitinkite keptuvę virš stiprios ugnies ir supilkite aliejų.

2. Nusunktus kukurūzus kepkite aliejuje kartu su aitriąja paprika 3 minutes arba kol kukurūzai įgis auksinį atspalvį.

3. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, išspauskite žaliųjų citrinų sultis ir palikite atvėsti. Įmaišykite laiškinius svogūnus ir kalendras. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Naujausi įrašai

bottom of page