#959

Norvegiškas lašišos maltinis


35 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

500 g lašišos filė
2 kiaušinių
1 mažo svogūno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio baltųjų pipirų
Ryšelio krapų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Aliejaus (kepti)
 
Padažui:
300 g islandiško jogurto
2 šaukštų smulkintų krapų
2 šaukštų kaparėlių
1 šaukšto citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

• Sumalkite lašišos filė, įmuškite kiaušinius. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite. Krapus irgi supjaustykite. Į žuvies masę sudėkite ir svogūnus, ir krapus. Viską gerai išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, sudėkite citrinos žievelę.

• Masė išeina gana skysta, dėkite ją šaukštu į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po 10 min.

• Padažui susmulkinkite kaparėlius – arba smulkintuvu, arba sumaigykite. Sumaišykite jogurtą, krapus, kaparėlius, citrinų sultis. Jei reikia, pasūdykite. Taip pat galite į padažą įdėti smulkintų krevečių.

• Patiekite maltinius su padažu ir mėgstamu garnyru.



IŠBANDYKITE: