top of page

Naminis ajoli padažas


Naminis ajoli padažas, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Reikia:

  • 1 česnako galvos

  • 250 g aliejaus

  • 100 ml augalinio pieno

  • 1 šaukštelio neaštrių garstyčių

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

1. Česnako galvą kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Kai atvės, išspauskite česnako skiltelių minkštimą.

2. Sudėkite česnaką, aliejų, pieną ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštėti, galima palengva kelti trintuvo kotą.

3. Paskaninkite citrinos sultimis ir druska.



Naujausi įrašai

bottom of page