#050

Naminė daržovių ir grūdų duona


1val 30min
10-12 duonelių
Vidutinis

Ingredientai:

75 ml grietinėlės (35 %)
75 ml vandens
5 g sausų mielių
3 šaukštų „Dansukker“ šviesaus sirupo

Šviesusis sirupas – neutralaus skonio produktas, dažniausiai naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas padeda tešlai greičiau iškilti, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.
www.dansukker.lt


210 g miltų
50 g tarkuotų morkų
50 g tarkuotų cukinijų
50 g tarkuotų moliūgų
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles ir cukrų. Maišykite, kol ištirps.

2. Į dubenį sudėkite smulkiai tarkuotas morkas, cukinijas ir moliūgus. Suberkite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Į gautą masę nuolat maišydami po truputį supilkite vandens ir grietinėlės mišinį. Užminkykite tešlą.

3. Tešlą pastatykite šiltai ir palikite kilti apie valandą.

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles, leiskite joms dar truputį pakilti ir dėkite kepti.

5. Kepkite 190 °C orkaitėje apie 10–12 min.



IŠBANDYKITE: