#1230

Mozūrėlis su avietėmis


1 val. (Zzz 30 min.)
6-8 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

190 g miltų
20 g DANSUKKER cukraus miltelių
Žiupsnelio druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
1 trynio
50 ml vandens
100 ml aviečių džemo be sėklyčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Miltus ir DANSUKKER cukraus miltelius persijokite, įberkite druskos. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską sutrinkite pirštais. Padarykite duobutę, įleiskite trynį ir supilkite vandenį. Viską greitai suminkykite. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

2. Po 30 min. plonai iškočiokite, suteikite kepiniui kiaušinio arba kitokią norimą formą, padarykite iš tešlos „bortelius“, subadykite tešlą viduryje šakute ir šaukite į orkaitę 190 laipsnių temp.. Kepkite, kol mozūrėlio pagrindas iškeps – apie 20–25 min. Išimkite, ataušinkite.

3. Ataušusį pagrindą patepkite aviečių džemu.

4. Garų vonelėje iš rpinkite šokoladą. Įmaišykite aviečių tyrę, liofilizuotas avietes ir DANSUKKER šviesųjį sirupą. Po to įmaišykite minkštą sviestą.

5. Gautą masę supilkite ant aviečių džemo, palyginkite. Palaukite, kol sustings, ir puoškite uogomis, morengų gabaliukais arba pagal savo skonį.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: