top of page

Morkų salotos su sezamu, padažu ir vištiena


Reikia:

  • 500 g vištienos šlaunelių

  • Kelių šaukštų garstyčių

  • Šaukštelio kario miltelių

  • Kelių skiltelių česnakų

  • 1 šaukšto aliejaus

  • Šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • Druskos

  • 4-5 morkų saujelės šviežių kalendrų

  • 1 šaukšto kepintų sezamų


Padažui:

  • 80 ml tahini ( sezamų pastos )

  • Šlakelio citrinų sulčių

  • Kelių šaukštų vandens

  • druskos, pipirų


1. Vištienos kulšeles įtrinkite garstyčiomis, kariu, trintu česnaku ir aliejumi. Pagardinkite citrinos sultimis ir druska.

2. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

3. Morkas supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su smulkintomis kelandromis ir sezamais.

4. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir apliekite salotas.

5. Salotas patiekite su plėšyta šlaunelių mėsa.

Naujausi įrašai

bottom of page