#1334

Morkų „lašiša“ su špinatais


15 min. (Zzz 24 val.)
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

4–6 didelių morkų
Marinatui:
50 ml šviesaus sojų padažo
1 šaukštelio tamsaus rudojo cukraus
1 šaukštelio česnako granulių
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukšto linų sėmenų aliejaus
1 šaukšto obuolių acto
2 „nori“ lapų
Špinatams:
2 šaukštų aliejaus (kepti)
2 česnako skiltelių
1 aitriosios paprikos
1 cm nuvalyto gabaliuko imbiero šaknies
200 g špinatų
2 šaukštų sojų padažo

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Morkas supjaustykite juostelėmis. Tai galima padaryti daržovių skustuku.
  2. Virkite jas garuose 5–8 min. arba kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje irgi 5–8 min.
  3. Sumaišykite marinato ingredientus, išskyrus „nori“. Indą marinavimui išklokite „nori“ lapais ir sudėkite morkas. Palikite šaldytuve parai.
  4. Špinatams įkaitinkite aliejų keptuvėje, trumpai apkepkite lengvai patraiškytus česnaką, papriką bei imbierą. Išimkite, sudėkite špinatų lapus, kepkite tol, kol lapai nuvys, įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Išsyk patiekite.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found