#570

Morkų keksas


Gaminimas 15 min. Kepimas 1 val.
6–8 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 šaukštas ALVO kanapių sėklų

ALVO kanapių sėklos – ypatingas maisto produktas, nuo seno auginamas Lietuvoje. Baltymai, esantys kanapių sėklų sudėtyje, lengvai įsisavinami. Taip pat savo sudėtyje turi itin daug ypač vertingų maisto medžiagų, iš kurių – ir aminorūgščių kompleksą.


280 g miltų
150 g cukraus
2 vid. dydžio morkos
150 ml aliejaus
3 šaukštai maltų linų sėmenų
1 stiklinė šilto vandens
1 šaukštas prieskonių meduoliams
Žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
150 g cukraus
2 vid. dydžio morkos
150 ml aliejaus
3 šaukštai maltų linų sėmenų
1 stiklinė šilto vandens
1 šaukštas prieskonių meduoliams
Žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
280 g miltų
1 šaukštas ALVO kanapių sėklų

ALVO kanapių sėklos – ypatingas maisto produktas, nuo seno auginamas Lietuvoje. Baltymai, esantys kanapių sėklų sudėtyje, lengvai įsisavinami. Taip pat savo sudėtyje turi itin daug ypač vertingų maisto medžiagų, iš kurių – ir aminorūgščių kompleksą.


PARUOšIMO BŪDAS:

Toks kvapnus, kad pagal kvapą galima atsekti, kur guli tas paskutinis kažkieno užslėptas gabaliukas. Taip gardu, kad norisi suvalgyti jį vienam. Tinka veganams.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pailgą 10 x 26 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Linų sėmenis užpilkite šiltu vandeniu.

3. Paskrudinkite ALVO kanapių sėklas, jas sugrūskite.

4. Sutarkuokite morkas. Sumaišykite aliejų, cukrų, užmerktas linų sėmenis, morkas ir razinas. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, ALVO kanapių sėklas, druską. Viską išmaišykite ir tešlą sukrėskite į formą.

5. Kepkite apie valandą. Ar iškepęs keksas, tikrinkite medine balanėle.



IŠBANDYKITE: