#864

Morkų keksas su sūrio kepurėle


1 valanda 10 minučių
8-10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 g varškės (pyragams kepti)
100 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
200 g tarkuotų morkų
100 g cukraus
50 g kokosų drožlių
 
Sūrio kepurėlei:
125 g grietinėlės sūrio
20 g miltelinio cukraus
50 ml plakamosios grietinėlės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite varškę, sumaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite morkas ir išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kokosų drožles.

2. Išmaišytą tešlą sudėkite į paruoštą keksinę (10 x 25 cm) formą.

3. Kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

4. Ataušusį keksą patepkite sūrio kremu, kurį pagaminsite išplakę sūrį, miltelinį cukrų ir grietinėlę.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: