8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 50 min.
Reikia:
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 g varškės (pyragams kepti)
100 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
200 g tarkuotų morkų
100 g cukraus
50 g kokosų drožlių
Sūrio kepurėlei:
125 g grietinėlės sūrio
20 g miltelinio cukraus
50 ml plakamosios grietinėlės
1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite varškę, sumaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite morkas ir išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kokosų drožles. 2. Išmaišytą tešlą sudėkite į paruoštą keksinę (10 x 25 cm) formą. 3. Kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. 4. Ataušusį keksą patepkite sūrio kremu, kurį pagaminsite išplakę sūrį, miltelinį cukrų ir grietinėlę.