#542

Morengų bučinukai


gaminimas 15 min + kepimas 1 val.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 kiaušinių RIDO BE GMO baltymų
240 g cukraus
Keli lašai raudonų dažų DR. OETKER

Raudoni geliniai dažai maisto gaminimui.


200 g miltelinio cukraus
30 g sviesto
2 šaukštai šaldytų uogų (geriausiai naudoti avietes)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinių RIDO BE GMO baltymus plakite, kol susidarys putos. Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standi masė.

3. Ją padalykite per pusę. Vieną dalį nudažykite maistiniais dažais DR. OETKER. Reikės trijų konditerinių maišelių. Į vieną įdėkite baltos spalvos morengų masės, į kitą – rožinės. Nukirpkite galiukus.

4. Į trečią konditerinį maišelį įdėkite antgalį su apvalia skylute, o po to – abudu maišelius.

5. Spauskite norimos formos morengus. Kepkite apie valandą, kol morengai taps sausi ir tvirti.

6. Uogas pertrinkite per sietelį. Miltelinį cukrų persijokite, sviestą ištirpinkite. Viską sumaišykite.

7. Gauta mase lipdykite morengus po du.

Morengų iš tokios porcijos išeina nemažai. Jie puikiai išsilaiko, tad galima išsikepti ir daugiau.

Visus receptui reikalingus produktus rasite www.barbora.lt/Morengai.



IŠBANDYKITE: