#336

Moliūgų sriuba


45 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

300 g moliūgo (nuvalyto)
600 ml sultinio
1 morkos
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
½ aitriosios paprikos
1 apelsino
50 g fermentinio sūrio
30 g sviesto
200 ml grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
½ aitriosios paprikos
1 apelsino
50 g fermentinio sūrio
30 g sviesto
200 ml grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų
600 ml sultinio
1 morkos
300 g moliūgo (nuvalyto)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepinti smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir aitriąją papriką.

2. Moliūgą susmulkinkite ir pakepinkite kartu su daržovėmis.

3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite visas keptas daržoves ir ant lėtos ugnies troškinkite, kol moliūgai visai suminkštės.

4. Tada į sriubą įdėkite laužyto fermentinio sūrio, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuota apelsino žievele.

5. Paruoštą sriubą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.

6. Patiekite užbėrę tarkuoto kietojo sūrio (galite įberti skrebučių).



IŠBANDYKITE: