#1433

Moliūgų sriuba azijietiškais motyvais su migdolais ir terijakio padažu


30 min.
4-6 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

300 g nuvalyto moliūgo
1 vid. dydžio svogūno
2 vid. dydžio bulvių
¼ pankolio
2–3 salierų lapkočių
1 morkos
Aliejaus (kepti)
1,2 l vištienos sultinio
1 šaukšto raudonosios kario pastos
1 šaukšto raudonosios kario pastos
200 ml kokosų pieno
200 ml kokosų pieno
Druskos, juodųjų pipirų
Saujelės migdolų
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų terijakio padažo
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukštelio auksaspalvio sirupo

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite moliūgą ir kepkite jį iki įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol suminkštės.
  2. Supjaustykite daržoves vid. dydžio netaisyklingos formos gabaliukais.
  3. Įpilkite aliejaus į storo dugno puodą, trumpai pakaitinkite ir suberkite daržoves. Kepkite maždaug 15 min. Sudėkite moliūgą, supilkite sultinį, sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną ir virkite apie 15 min. Išvirusią sriubą sutrinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Migdolus paskrudinkite keptuvėje. Kai apskrus, supilkite sojų ir terijakio padažus, ryžių actą ir auksaspalvį sirupą. Pakepkite, kol migdolai pasidengs padažu.
  5. Sriubą patiekite su migdolais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found