top of page

Moliūgų sriuba azijietiškais motyvais su migdolais ir terijakio padažu


Moliūgų sriuba azijietiškais motyvais su migdolais ir terijakio padažu, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 10 °C


Reikia:

  • 300 g nuvalyto moliūgo

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 vid. dydžio bulvių

  • ¼ pankolio

  • 2–3 salierų lapkočių

  • 1 morkos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1,2 l vištienos sultinio

  • 1 šaukšto raudonosios kario pastos

  • 200 ml kokosų pieno

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Saujelės migdolų

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • 1 šaukšto ryžių acto

  • 1 šaukštelio auksaspalvio sirupo

1. Supjaustykite moliūgą ir kepkite jį iki įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol suminkštės.

2. Supjaustykite daržoves vid. dydžio netaisyklingos formos gabaliukais.

3. Įpilkite aliejaus į storo dugno puodą, trumpai pakaitinkite ir suberkite daržoves. Kepkite maždaug 15 min. Sudėkite moliūgą, supilkite sultinį, sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną ir virkite apie 15 min. Išvirusią sriubą sutrinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Migdolus paskrudinkite keptuvėje. Kai apskrus, supilkite sojų ir terijakio padažus, ryžių actą ir auksaspalvį sirupą. Pakepkite, kol migdolai pasidengs padažu.

5. Sriubą patiekite su migdolais.

Naujausi įrašai

bottom of page