Reikia:
300 g moliūgo (nuvalyto)
600 ml sultinio
1 morkos
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
½ aitriosios paprikos
1 apelsino
50 g fermentinio sūrio
30 g sviesto
200 ml grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų
1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepinti smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir aitriąją papriką.
2. Moliūgą susmulkinkite ir pakepinkite kartu su daržovėmis.
3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite visas keptas daržoves ir ant lėtos ugnies troškinkite, kol moliūgai visai suminkštės.
4. Tada į sriubą įdėkite laužyto fermentinio sūrio, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuota apelsino žievele.
5. Paruoštą sriubą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.
6. Patiekite užbėrę tarkuoto kietojo sūrio (galite įberti skrebučių).