#249

Moliūgų, morkų ir kukurūzų sriuba


25 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

300 g moliūgo (nuvalyto)
600 ml sultinio
1 morkos
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 indelio konservuotų kukurūzų „Bonduelle“
½ aitriosios paprikos
1 apelsino
30 g sviesto
200 ml grietinėlės
druskos, pipirų
4 riekelių prancūziško batono

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepinti smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir aitriąją papriką.

2. Susmulkinkite moliūgą ir pakepinkite kartu su daržovėmis.

3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite visas keptas daržoves, kukurūzus ir ant lėtos ugnies troškinkite, kol moliūgai visai suminkštės.

4. Į sriubą supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuota apelsino žievele.

5. Paruoštą sriubą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.

6. Patiekite su paskrudintais prancūziško batono skrebučiais.



IŠBANDYKITE: